Om oss

Verksamheten

Vår verksamhet här på gården i Tubbarp består av flera olika delar. Vi ägnar oss åt tillverkning av rustningar och de smide tillbehör som säljs här på Swedish Armory webbshop. Vi också en gårdsbutik i anslutning till smedjan där vi säljer våra varor och tar emot besökare. Förutom gårdsbutiken och webbshopen renoverar och restaurera vi metallföremål, reparerar maskiner och motorer.

I anslutning till gården bedrivs traditionell hästverksamhet och vi erbjuder ridning inriktad mot handikappade. Hästarna här på gården används till många olika aktiviteter som konferensevent, nöjesritter, uppvisningar men kanske främst till själa-vård för oss som lever och verkar här. Här finns också möjlighet till drop- in ridlektioner för den som vill prova på att rida eller bara rida någon enstaka gång. Vi vågar lovar att här finns en häst för varje persons behov oavsett kunskapsnivå.

Vi bedriver också i liten skala konferensverksamhet med hästinriktning, och bröllopskörningar med häst och vagn. Konferensenveten består ofta av skogsutflykter till häst eller med vagn där kost och logi ingår. Vid intresse kontakta Peter Ericsson, telefonnummer hittar ni under fliken “besök smedjan”

Presentation

Peter Ericsson

Peter är lite spindeln i nätet här på gården, han håller i de flesta trådarna och är den som fixar det som behöver fixas. Peter har dock främst hand om byggandet av kanoner och grindar samt andra större smideprojekt, vilka han enbart gör på beställning. Han bygger också vagnar av olika slag, men främst prärievagnar. Peters unika förmåga att kunna trolla ihop nästan vad som helst av ingenting gör att han är väldigt eftertraktad så fort något behöver lagas eller restaureras.

Peter har tidigare arbetat som marinmekaniker i Ronneby men har länge haft smide som intresse.

Ingela Merkel

Ingela är gårdens hästviskare och har hand om hästverksamheten här på gården och håller i handikappridningen. Hon har alltid haft ett stort intresse för hästar och köpte sin första häst fjordingen Jesper 1983, som faktisk fortfarande finns kvar på gården. Ingela har många års erfarenhet av att arbeta med hästar och har en förmåga att se hästarna som egna individer med unika behov.

Ingela har tidigare arbetat inom vården och där föddes iden om att arbeta med hästar som friskvård, att fler skulle må bra av att uppleva naturen från en hästrygg. Ingela är också aktiv inom Blekinges uppvisning sällskap med sina hästar och delar i deras uppvisningar och eldshower. Hon har liksom Peter Ericsson och Martin Merkel ett intresse för reenactment och lajv.

Martin Merkel

Martin har i första hand om rustningstillverkningen och har gjort de flesta av föremålen som finns här på hemsidan. Han har sedan liten haft ett brinnande intresse för smide, historiska bruksföremål, historiska vapen, lajv, och reenactment vilket har lagt grunden för de han skapar idag. Hans första rustningshjälm byggde han av en kakfrom som liten. Han har idag gått ifrån kakformar, men kreativiteten och skaparglädjen finns kvar än idag.

Martin sysslar själv med SCA- fighting och blankvapenstrid vilket resulterat i att hans rustningar alla är fullt funktionella och går att använda i strid.

I grunden är Martin utbildad möbelsnickare och verktygsmakare vilket är till stor fördel i hans skapande.

Martin ca 10 år.